ORTOFON

De micromechanische krachtpatser Ortofon creƫert, produceert en verkoopt de bekende Ortofon phono-cartridges en componenten voor de hoortoestellensector. Het feit dat Ortofon is gevestigd in Denemarken, een land dat bekend staat om zijn lange geschiedenis in akoestiek en tal van andere hoogwaardige producenten van hoortoestellen, akoestische meetinstrumenten en andere High End audioproducten, is een voordeel.

Ortofon High End Platenspelers Naalden

Ortofon-Naald-Platenspeler-2M-Brons

Ortofon Platenspeler Naald 2M Brons

De Fine-Line Naked Diamond gebruikt in de 2M Bronze is zeer geschikt voor veeleisende toepassingen. Voor veeleisende luisteraars is de Fine Line-stylus een must vanwege het dunne profiel, dat zelfs de hoogste frequentie-informatie kan vastleggen. Zijn grotere voetafdruk garandeert ook minder vervorming en platenslijtage.

Ortofon hebben het ontwerp gestroomlijnd om het eenvoudig te maken om de cartridge te bevestigen en om te passen op de meeste draaitafels die tegenwoordig beschikbaar zijn qua gewicht en grootte. Bij gebruik met een breed scala aan phono-voorversterkers en in een verscheidenheid aan afspeelsystemen, biedt de 2M-serie geweldige compatibiliteit.

Ortofon Platenspeler Naald Cadenza Blauw

Cadenza Blue is ongelooflijk helder en trouw aan het nummer. De geluidsbeeld van Cadenza Blue is uitgestrekt en weelderig direct uit de poort. Bij het luisteren naar ingewikkelde deuntjes zijn microdynamiek en ambiance hoorbaar. Het gezichtspunt, dat behoorlijk aanwezig is, bereikt een zeer hoge mate van helderheid.

De Cadenza Blue is ontwikkeld om het detailherstel van platen te verbeteren zonder de frequentierespons te vervormen of kunstmatige faseverschuivingen te veroorzaken die de schijn van een hogere resolutie wekken.

Ortofon-Naald-Platenspeler-Cadenza-Blauw
Ortofon-Naald-Platenspeler-MC-Quintet-Rood

Ortofon Platenspeler Naald MC Quintet Rood

Een geweldige plek om te leren over Ortofon bewegende spoel is met The Quintet Red. Het bevat een elliptische diamant die is gesneden en gepolijst in overeenstemming met de specificaties van Ortofon. De universele MC Quintet Red-cartridge produceert een open, krachtig geluid met een vleugje warmte.

Het zal eenvoudig zijn om de cartridge en toonarm correct te monteren en uit te lijnen dankzij de perfecte hoeken, rechte lijnen en voldoende ruimte tussen het oppervlak van de plaat en de onderkant van de cartridge zoals bij de Quintet-serie. Met de meeste typische toonarmen levert de Quintet-serie geweldige prestaties.

Ortofon Platenspeler Naald SPU Royal N

Voor een echt uitzonderlijke luisterervaring zijn Ortofon’s Replicant 100-stylus en verminderde puntmassa inbegrepen. Dit zorgt voor een open en gedetailleerde geluidsweergave.

Het iets verbeterde dempingssysteem zorgt voor een vermindering van VTF en een grotere mate van lineariteit, terwijl de electrumspoelen, gemaakt van een goud- en zilverlegering, ongekleurde en exacte overdracht van ankerbewegingen geven. Koperen bedrading met een zuiverheidsgraad van 6-9 zorgt voor een vlekkeloze signaaloverdracht en het behoud van de kleinste microdynamische details.

Ortofon-Naald-Platenspeler-SPU-Royal-N

Alle ORTOFON producten te koop bij audiohuis Delft

Bij Audiohuis Delft vind je veel High End audio apparatuur. Het kan moeilijk zijn om de juiste keuze te maken en daarom zijn wij er om u te helpen. Je krijgt een eerlijke mening en advies, zodat we samen de beste audioapparatuur kunnen kiezen.

Kom naar onze winkel in Delft en bezoek de Luisterkamer. Test de High End merken als Spendor, Vienna Acoustics en NAD Electronics