Bluesound Audio

bluesound
bluesound

Bluesound Audio

Het streamen van audio wordt steeds gebruikelijker in een goed hifi systeem. Bij ons in het Audiohuis hebben we daarom streamers van Bluesound. Eigenlijk hoort u bijna altijd wel iets spelen van Bluesound in de winkel. In onze winkelruimte staat altijd de Vault 2 aan en in de luisterruimte staat een Node 2. Want streamers zijn feitelijk niks anders dan een vervanging van de cd speler, maar dan ook met radio, streaming van internet, vanaf een netwerk harde schijf of noem het maar op. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Bluesound heeft een aantal zeer mooie oplossingen. Zo hebben ze de Node 2, de instapper die puur als streamer gebruikt wordt. Dan is er de Vault 2, waar een cd lezer in zit waarmee uw cd’s kunnen worden ingelezen en opgeslagen op het interne geheugen. Dan is er ook nog de Powernode 2, een streamer met ingebouwde versterker. Tot slot zijn er ook geïntegreerde oplossingen met ingebouwde speaker, de Pulse series. Met twee stuks kan er een mooi stereo systeem worden gebouwd.

Bluesound versus Sonos?

De Bluesound is in vergelijking met Sonos een betere oplossing voor streaming. Sonos werkt met een 16-bit systeem, wat vooralsnog met de meeste muziekbestanden werkt. Omdat er echter een verschuiving naar 24-bit audio gaande is, zal een Sonos op den duur deze bestanden niet meer ondersteunen en simpelweg niet meer werken. Bluesound ondersteunt 24-bit audio gelukkig wel.