Totem Luidsprekers

totem
totem

Totem Luidsprekers

1989, nog op de Koornmarkt maakte ik, nestor Hans, kennis met een klein zwart luidsprekertje zonder front, Totem Model One. Ik was op slag verliefd. Ik wist nog niets van Vince Brusseze, nog niets van zijn verhaal over de totstandkoming van de naam Totem en de filosofie achter dit merk. Maar dat kleine luidsprekertje raakte van meet af aan mijn hart. Ik werd omarmd door de muziek, om het even welke; zó levensecht, zó tot in de kleinste details, zó een precisie en kracht wat mij nooit meer heeft losgelaten.

De jaren daarna hebben “mijn” Totems een weg gevonden naar vele muziekliefhebbers: de “mighty” Mite, de Model One (+ Signature), mijn “all time favorite” Sttaf en Arro en, de namen zeggen genoeg, de Hawk en Forest (+ Signature), de revolutionaire Earth en de bloedzuivere Fire.

Totem Acoustic heeft zijn sporen ruimschoots verdiend en is derhalve niet meer weg te denken bij de serieuze muziekliefhebber..

Zelf speel ik nog dagelijks, ik krijg er domweg geen genoeg van, Beethoven pianosonates door afwisselend Wilhelm Kempff (prachtige mono opnames uit 1951-56 op het label Deutsche Grammophon) en Annie Fischer (wervelende uitvoeringen uit 1977-78 op een Bösendorfer op het label Hungaroton) over m’n Model One Signature.

totem acoustic small speakers
Totem Tribe Tower

In onze winkel vindt u een ruim aanbod Totem luidsprekers, waaronder Kin Monitor, Sky, Sky Tower en de Tribe Tower.

Een absolute “gottahave” is de Totem Tribe Tower, het is haast onvoorstelbaar waar deze kleine reus toe in staat is.