Tektron Buizenversterker TK One 2A3

 3.000,00

Levertijd: 1 tot 2 werkdagen

Tektron Buizenversterker TK One 2A3

Category

TK One 2A3 | Tektron Buizenversterker

Stiekum is deze versterker de leukste van Tektron, gebouwd met een minimum aan componenten. De eenvoud is in dit geval de kracht. Deze versterker heeft een laag uitgangsvermogen, slechts 2 Watt per kanaal, een luidspreker met hoog rendement is dus noodzaak. Heb je die? De beloning is een lach op je gezicht, het zijn de mooiste watten die je je kunt voorstellen.

Tektron is een audio laboratorium, elke versterker is een kunstwerk. Je ziet ‘t en je hoort ‘t! De buizen die gebruikt worden zijn steeds verschillend. Soms arriveert een versterker met bijzondere NOS (New-Old-Stock) buizen die je normaliter niet in zulke versterkers aan treft.

Het principe van het ontwerp is die van de Single-Ended-Triode. Dit principe, in combinatie met de uitganstransformatoren, zorgt voor een ‘vriendelijke’ vervorming in plaats van een vervelende. Het resultaat is een iets meer romantische weergave, eentje die Jazz en Blues goed past. Groot orchestraal werk is wel ‘n uitdaging, dan is het toch beter te kiezen voor een meer uit de kluiten gewassen Tektron.

Deze versterker kan ook worden besteld me de 300B triode, dat heet hij de TK One 300B. Dat geeft een uitgangsvermogen van circa 7 watt per kanaal. Dan kun je ineens -met bescheiden luidheid- genieten van fluwelen noten op je ‘gewone’ luidsprekers. De meerprijs is gering.

Op het front bevinden zich twee knoppen, één voor volume, één voor de ingangskeuze. Als optie kan deze versterker worden voorzien van een afstandbediening voor het volume. De massieve houten kast is bechikbaar in diverse houtsoorten waaronder kersen, walnoot en mahonie. Hoogglans zwart is tegen meerprijs mogelijk, erg fraai!

Elke Tektron is speciaal, je geniet er van met volle teugen. Wedden?

Meer weten over het merk Tektron?  Bekijk het hier

Productinformatie

Afmetingen31 x 22 x 16 cm
Gewicht8 kg

  • Massief hout, verschillende houtsoorten beschikbaar
  • Ambachtelijk product gemaakt in Italië
  • Point to point gebouwd (GEEN pcb)
  • Koperen bovenplaat
  • NOS buizen op aanvraag meegeleverd
  • CE – RoHs – RAEE-compatibel.