Essential Audio Tools Stekkerdoos

Essential Audio Tools Stekkerdoos
Essential Audio Tools Stekkerdoos

Essential Audio Tools Stekkerdoos

De producten van Essential Audio Tools zijn 100% Made in Holland. De connectors en stekkerblokken zijn ontzettend mooi afgewerkt en geven de indruk dat je ze een keer neerlegt en er daarna geen omkijken meer naar hebt. En zo hoort dat ook in de stroomketen van je audioset: het moet gewoon in één keer goed zijn. Dit was ook de insteek van Essential Audio Tools, maar dan wel met een prijs-kwaliteit verhouding die dik in orde is.

Van Essential Audio Tools hebben we de Current Conductor Classic, L, HC en 8. De L is de huidige standaard stroomkabel, de HC (High Current) is speciaal ontwikkeld om hogere stroom te kunnen leveren, en de 8 heeft een ongeaarde figure 8 connector naar het apparaat (voor bijvoorbeeld een Bluesound Node 2).

Daarnaast heeft Essential Audio Tools een reeks mooie stekkerblokken uit de serie Mains Multiplier. Deze zijn er met 5, 6, 7 of 8 contacten. Dan zijn er nog de de plus serie en FM serie, welke fase indicatie, een externe aardklem en betere interne filtering hebben.

Om het woord “Tools” eer aan te doen, is er ook nog een aantal zeer handige gereedschappen. De Sound Saver is een fase indicator die in het stopcontact kan worden gestoken en zo kan aangeven hoe de fase van het desbetreffende stopcontact is aangesloten. Er is de Pulse Protector, welke stroompieken op het lichtnet kan elimineren. Ook is er de Noise Eater (de naam zegt het al), welke letterlijk ruis en verstoring uit de stroom haalt zonder de snelheid in het geluid te beïnvloeden. Een aanrader!

De Noise Eater

Noise Eater