Purist Audio Design Kabels

purist design
purist design

Purist Audio Design Kabels

Purist Audio Design (PAD) is een Texaans familiebedrijf welk al meer dan 30 jaar audiokabels ontwerpt en produceert. PAD was een van de eerste high-end audiofabrikanten die cryogene en andere materiaalbehandelingen ging gebruiken om de geleidbaarheid in hun kabels te verbeteren.

Elektromagnetische interferentie, EMI, is afkomstig van alledaagse apparaten zoals computers mobiele telefoons, draadloze apparaten en zo meer welk statische elektriciteit of vervorming in uw systeem kan veroorzaken. Oprichter (van huis uit fysicus) Jim Aud: ‘Ruim 30 jaar geleden begon ik het EMI-probleem aan te pakken en pionierde ik met de eerste vloeistof-afgeschermde kabel. Bijgenaamd de “Texas Water Cable” (rond 1986), was de Aqueous iets dat nog niemand eerder had gezien. Het ontwerp heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we denken over zaken als EMI- en RF-reductie, geluidsfiltratie en zelfs trillingsreductie in onze systemen. In die tijd werd ik als een beetje gek beschouwd. Tegenwoordig zijn het bijna industriestandaarden. We hebben het gewoon helpen pionieren. Nu, met de grote verscheidenheid en stijlen van audiosystemen bieden we ook een grotere verscheidenheid aan afschermingstechnieken.’

Purist Audio Design kabels zijn ontworpen met als einddoel de luisteraar te betrekken bij de muziek, en deze de kans te geven om de muziek te horen zoals de artiest het bedoeld heeft. PAD kabels worden met de hand vervaardigd.

Purist Audio Design doet niet aan marketing, Aud: ‘ons product zelf is de marketing.’

Wij werken graag met luidsprekerkabels en interconnectkabels van de volgende series: VI – Aqueous AureusVIII – PoseidonX – Genesis en Vesta. Wij hebben van deze series diverse lengtes op voorraad.

 

Stephan vd Z. (†) over Purist Audio Design: “Purist laat de ruimte tussen de noten horen.”