PrimaLuna

In 2003 lanceerde Herman van den Dungen, een luxe distributeur gevestigd in Nederland, het merk PrimaLuna voor buizenelektronica onder de paraplu van Mondial. Een verscheidenheid aan redelijk geprijsde en betrouwbare, maar uitzonderlijk muzikale items werd mogelijk gemaakt door meer dan 30 jaar hoogwaardige expertise op het gebied van ontwerp, fabricage, export, import, detailhandel en after-sales service. Met de hulp van Tube Guru Kevin Deal leidde hij een team dat bestond uit Marcel Croese (bekend van Goldmund) en Dominique Chenet (bekend van Jadis) om klanten de best mogelijke goederen en service te leveren tegen de laagst mogelijke prijzen.

PRIMALUNA Versterkers

Prima-Luna-buizen-versterker

PRIMALUNA EVO 100 buizen-DAC

De EVO 100 DAC is zo uitgekleed als mogelijk en mist functies zoals streaming, draadloze connectiviteit, een hoofdtelefoonaansluiting en volumeregeling allemaal bij elkaar. Daarom is het precies wat het beweert te zijn: een digitale audio-omzetter (DAC), niets meer en niets minder; het is noch een hoofdtelefoonversterker noch een voorversterker. Het is ontworpen voor audioliefhebbers die de geluidskwaliteit van bronnen zoals een computer of cd willen verbeteren.

De bouwkwaliteit is uitzonderlijk en de metalen behuizing voelt echt stevig en betrouwbaar aan. Intern is de machine bedraad met behulp van point-to-point-verbindingen en is hij over het algemeen gebouwd van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Het apparaat wordt geleverd met een mooie en slanke afstandsbediening waarmee de gebruiker de helderheid van het scherm kan aanpassen, uit verschillende ingangen kan kiezen en het geluid kan dempen.

PRIMALUNA EVO 400 Buizen Geïntegreerde Versterker

De Evo 400-versterker bevat een functie die “Adaptive Auto-bias” wordt genoemd, wat in feite betekent dat de versterker zichzelf bijna onmiddellijk voorinstelt nadat hij is ingeschakeld. Dit elimineert de noodzaak van een maandelijkse slangcontrole, die gemakkelijk wordt vergeten, en is zachter voor de kleppen tijdens hun eerste opwarmperiode. Het voorspanningsmechanisme kan ook een defecte buis detecteren voordat deze de versterker vernielt, wat een grote opluchting zal zijn voor iedereen die talloze uitstapjes naar de reparatiewerkplaats heeft moeten maken.

Prima-Luna-buizen-versterker

Met zijn acht EL34-buizen en zes 12AU7-driver/voorversterkerkleppen kan deze versterker 70 watt piekvermogen (Wpc) produceren in Ultra-Linear-modus en 38 watt piekvermogen (Wpc) in de zuiverder klinkende Triode-modus, die beide kunnen worden geselecteerd via de handset van de versterker.

De Evo 400 geïntegreerde versterker is, net als eerdere PrimaLuna-producten, een zeldzame combinatie van onderhoudsarm en een fantastische eerste buizenversterker, evenals een stukje buisrollende, audio-nervosa-hemel.

Prima-Luna-buizen-versterker

PRIMALUNA EVO 100 Buizen Geïntegreerde Versterker

Van buiten lijkt de EVO100 vrijwel identiek aan de ProLogue 1, maar van binnen verbergt het chassis een aantal upgrades. Bovendien heeft de voeding een grotere reserve, zijn de transformatoren superieur en zijn de condensatoren van nog hogere kwaliteit.

De 100% geïsoleerde phonostage-box die is geïntegreerd in de bodemplaat van EVO is een van de meest opwindende nieuwe toevoegingen van het systeem. Als je PrimaLuna’s “interne” (optionele) PhonoLogue-circuit met bewegende magneet op een manier wilt bevestigen die het volledig geïsoleerd houdt van de rest van de elektronica, dan is dit de juiste keuze.

De EVO 100 is een geavanceerd apparaat met een draadloze afstandsbediening, een phono-podium en een oordopjesaansluiting. Hoewel het prijskaartje van de EVO 100 niet onbelangrijk is, is er niet echt iets vergelijkbaars in deze prijsklasse, aangezien vergelijkbare capabele buizenversterkers onbetaalbaar zijn.

Alle PRIMALUNA Versterkers te koop bij audiohuis Delft

Prima luna heeft geweldige versterkers, maar past deze ook bij jou? Om erachter te komen of dat de juiste keuze is kun je onze luisterruimte bezoeken en luisteren naar verschillende PrimaLuna Buizen Versterkers. We hebben ook versterkers van andere merken zoals Cambridge Audio, Moonriver Audio en Tektron. Maak een luisterafspraak en bezoek onze winkel in Delft.