NuPrime Audio

nuprime
nuprime

NUPRIME : GEINTEGREERDE-, VOOR- EN EINDVERSTERKERS, DAC’S

Toen NuForce een paar jaar geleden de High-End markt opging veroorzaakte dat nogal wat opschudding, in het bijzonder door de schakelende versterkers. Het bedrijf breidde het gamma echter naar beneden uit met betaalbare DAC’s en ’n aantrekkelijke geintegreerde versterker.

NuForce’s mede-oprichter Jason Lim wilde zich echter volledig richten op het audiofiele deel van de markt en met de steun van een OEM-fabrikant richtte hij een nieuw bedrijf op:  NuPrime, dat gefundeerd is op de oorspronkelijke filosofie en apparatuur produceert die daarop gebaseerd is. Dit resulteerde in het huidige productgamma, bestaande uit hoogwaardige voor-, eind- en geïntegreerde versterkers, DAC’s en hoofdtelefoonversterkers.

Op de afbeelding hierboven staan de hoofdtelefoonversterker HPA-9 en de geïntegreerde versterker IDA-8m afgebeeld.

De NuPrime HPA-9, is een zogenaamde ‘’single ended’’ Klasse-A hoofdtelefoonversterker/voorversterker die impedanties kan verwerken van 16 – tot 1000 Ohm. Voorzien van 2 stereo-ingangen, een Phono ingang, en twee RCA-stereo uitgangen. De uitgangstrap is in staat zeer sterke fluctuaties zonder problemen te verwerken.

De NuPrime IDA-8 is opgebouwd uit een geïntegreerde versterker met een ultralaag ruisniveau en een digitaal-naar-analoog converter die USB PCM 384 en DSD256 decodeert in één compacte behuizing. NuPrime’s nieuwe Klasse A+D hybrideversterkingstechnologie levert de warmte en kwaliteit van Klasse A versterking gepaard aan de snelheid en effciëntie van klasse D-techniek met een onmeetbaar ruisniveau. Het geluid van de IDA-8 is transparant en bijzonder dynamisch. Luister ernaar om het te geloven.

Binnenkort komt NuPrime ook met een mooie streamer en cd-speler, beiden in klein formaat. Reuze spannend!