Monitor Audio UK

monitor audio silver
monitor audio silver

MONITOR AUDIO UK LUIDSPREKERS

Het gerenommeerde luidsprekermerk Monitor Audio bestaat al sinds 1972.

Monitor Audio heeft zich tot doel gesteld om met de modernste materialen de meest optimale weergave te realiseren.

Monitor Audio Gold 5 Series: Goud met een Platina Randje

De Monitor Audio Gold Serie is al meer dan vijftien jaar een begrip bij kenners. Deze nieuwste vijfde generatie is opnieuw verbeterd door het toepassen van technologie uit de ‘Platinum’ toplijn.

Monitor Audio

De Gold 100 2-weg compacte luidspreker heeft een krachtige laagweergave, dankzij de nieuwe grotere laageenheid. De Gold 100 kan zowel op een boekenplank als een statief worden gebruikt en is dé keuze voor de kleinbehuisden. Hij heeft geïntegreerde montagepunten voor het Studio Statief.

Monitor Audio

De Gold 200 3-weg vloerluidspreker met 2 laageenheden combineert een slank uiterlijk met een stevige volle en transparante weergave. De Gold 200 biedt de beste combinatie van grote weergave en slanke afmetingen.

Monitor Audio

De Gold 300 heeft twee 203 mm laageenheden en biedt vanaf 30 Hz een maximaal dynamische weergave, zeker ook voor de grotere ruimtes. De Gold 300 combineert de krachtigste dynamische laagweergave met een subtiele, gedetailleerde en transparante hoogweergave.

Alle luidsprekereenheden zijn ‘bolt through’ gemonteerd: met één lange bout door het achterpaneel vastgeklemd in/op het voorpaneel. Dit voorkomt resonanties in het voorpaneel en verstijft tegelijk ook de behuizing extra.

De stoffen grille is onzichtbaar magnetisch bevestigd: het voorpaneel heeft dus geen storende gaten als u de luidspreker zonder grille gebruikt.

Andere kenmerken zijn nog o.a. zilveren bekabeling, geselecteerde wisselfilteronderdelen, (handgemaakte) 18 mm dikke behuizing (voorkomt interne resonanties), massief metalen aansluitpaneel met vergulde bi-wire-connectors, zware metalen ‘spike’-statieven, diepglanzende pianolak afwerking (zwart of ebony, nu zonder meerprijs) en een ‘soft touch’-afwerking van de bovenzijde.