Audio Technica Koptelefoons

audiotechnica
audiotechnica

Audio Technica Koptelefoons

Dat wij een groot aanbod hebben van de hoofdtelefoons van het Japanse merk Audio Technica is niet zonder reden. Audio Technica (AT) heeft over een breed prijssprectum een aantal goede oplossingen met zowel draagbare als thuis hoofdtelefoons. De lijn bestaat uit open en gesloten systemen, eventueel met actieve ruisonderdrukking. Hieronder een klein deel uit ons assortiment.

Bent u op zoek naar een hoofdtelefoon die zowel in een thuis- als een mobiele situatie een fijne oplossing biedt, dan is de 550Z misschien wat voor u. Door het gesloten ontwerp is er een lekker krachtig laag, zonder dat dit modderig wordt en het middengebied troebel maakt. Typisch voor AT is het transparante hoog, dat bij deze hoofdtelefoon niet de overhand heeft en vrij rustig blijft. Kortom, een evenwichtige klank met een lekker laag.

audio technica
audio technica

De MSR7 is onze mooiste draagbare oplossing van AT. Door de oorschelpen die om de oren vallen is er geen druk meer op de oren zelf. De hoofdtelefoon is mooi gebouwd en dat is zeker te voelen! Qua klank geeft hij een mooie balans van onder naar boven, met een goed transparant en ruimtelijk stereobeeld. Door het gesloten ontwerp heb je minder last van omgevingsgeluid en dat maakt hem ook geschikt om bijvoorbeeld in de trein te gebruiken. Daarnaast speelt hij ook prima vanaf een smartphone.

We hebben de laatste tijd veel duurdere hoofdtelefoons getest en dan vergeet je wel eens als recensent dat er ook goedkopere hoofdtelefoons bestaan die goed presteren. De Audio-Technica ATH-MSR7 is daar duidelijk één van. Ondanks zijn ‘mobiel’ profiel, heeft hij een leuke klank en biedt hij verrassend veel resolutie en detail voor zijn prijspunt. Daardoor is de ATH-MSR7 een van de beste hoofdtelefoons in zijn klasse. Deze hoofdtelefoon doet precies wat hij moet: een uitstekende klank bieden, thuis en voor onderweg.

Naast de traditionele versie is er ook de ATH-MSR7NC. Deze is uitgevoerd met actieve ruisonderdrukking (Active Noisecancelling), wat hem geschikt maakt om in luide omgevingen te gebruiken.

De ATH-W1000Z, ofwel de “Maestoso” is een heel bijzondere gesloten hoofdtelefoon. Gesloten systemen komen vaak tekort in dynamiek en ruimte vergeleken met open systemen, maar deze AT geeft een zeer fraaie definitie van ruimte. Deze hoofdtelefoon is het detailrijke geluid van het merk eigen. Het gesloten systeem geeft wat meer laag dan een open systeem. Hierdoor heb je een mooie punch onderin, zonder dat deze het middengebied versmeert en modderig maakt. De ruimtelijke plaatsing van elementen in de studio mix is erg goed gedaan, waardoor u met deze hoofdtelefoon gelijk een gevoel van geloofwaardigheid ervaart. Combineer dat met een zeer open en mooi gedefinieerd middengebied en u haalt met de ATH-W1000Z een hoofdtelefoon in huis waarmee u uw muziek echt kunt “ervaren”.

audio technica

Moving on to Beethoven’s Eroica shows that the Audio-Technica ATH-W1000Z is capable of impressive composure and insight. They stay organised and in control even when the music becomes busy. Here we’re aware of their spacious presentation and ability to deliver wide ranging dynamic swings with confidence. It’s a fine performance, marrying insight with plenty of drama.

U vindt bij ons in de winkel:

 • ATH-AR3iS
 • ATH-AR3BT
 • ATH-SR5BT
 • ATH-AVA400
 • ATH-AVC500
 • ATH-MSR7
 • ATH-MSR7NC
 • ATH-A550Z
 • ATH-AD500X
 • ATH-AD900X
 • ATH-W1000z

Alle hoofdtelefoons kunt u bij ons beluisteren over een Musical Fidelity MX-HPA hoofdtelefoonversterker, of natuurlijk over eigen meegebrachte elektronica.