Audion

Bij de oprichting was Audion gebaseerd op het principe om mensen de mogelijkheid te bieden om high-end audio te ervaren zonder aanzienlijke opofferingen te hoeven doen in termen van leefruimte of financiële middelen. Dit verbijsterende beeld werkt zelfs nu nog. Van 1987 tot 1990 was Europa de plaats waar de rest van de wereld kennismaakte met de audiotriodestroyer. 

Deze versterkers waren de eerste in hun soort die afkomstig waren van een bedrijf in het Westen. Dit zou ongetwijfeld de norm worden voor het ontwerpen van hoogwaardige triodeversterkers waar ook ter wereld. Audion was het eerste bedrijf dat een overvloed aan innovatieve producten op de markt bracht, en als gevolg daarvan ontving het terecht een aantal onderscheidingen voor zijn inspanningen.

Audion Versterkers

Audion Voorversterker

Audion Voorversterker - Premier MM Phono stage

De Audion Premier-lijn van afzonderlijke phono-trapvoorversterkers met bewegende magneet maakt gebruik van een hoogwaardige substraat-pcb-constructie. Het is een actief apparaat van klasse A dat bijna plug-and-play is met MM-phono-elementen. 

Er wordt gezorgd voor een open en ruimtelijk geluidsbeeld. Soepel rollend in beide richtingen. De diepte is zeer geloofwaardig, zelfs bij lage volumes, en de resolutie is fantastisch. Het is een geweldige manier om het gevoel te hebben dat je midden in de actie zit tijdens een live-opname.

Audion Geïntegreerde Eindversterker - Silver Night Mk1 300B

De Audion Silver Night is een instapversterker in de middenprijsklasse die gebruik maakt van de alomtegenwoordige 300B buizen. Deze versterker is met de hand gebouwd met een premium printplaat als ondergrond. 

Bij de constructie van de triode-aangedreven Silver Night-stereoversterker wordt geen feedback gebruikt. Het chassis en de transformatorkap zijn beide gemaakt van gepoedercoat metaal en afgewerkt in zwart. De bovenplaat en het logo zijn beide gemaakt van roestvrij staal met een spiegelende afwerking.

Audion Voorversterker
Audion Voorversterker

Audion Passieve Voorversterker - Silver Night SE TVC1

Een zo’n op een transformator gebaseerd passief apparaat met versterking is de Audion Select TVC1 passieve voorversterker op lijnniveau. 

Gemaakt met 5 ingangen op lijnniveau die kunnen worden geschakeld vanaf het voorpaneel, 2 lijnuitgangen en een directe ongeschakelde onverzwakte tape-uitgang. Het is permanent bedraad met een Seidan 23-standenschakelaar en een grondlusliftschakelaar om aardlussen te voorkomen. 

Omdat het een passieve voorversterker is, vertroebelt hij je signaal niet met brom of buizenruis. Het is in wezen “Een draad met versterking” omdat de aan de achterkant gemonteerde schakelaar zorgt voor een extra 6db versterking.

De Audion Select TVC1 is een op een transformator gebaseerde volumeregeling Passive Line-voorversterker die met de hand is gebouwd met behulp van hoogwaardige componenten. Zowel het chassis als de basis zijn gemaakt van metaal dat zwart is gepoedercoat. Het blad is gemaakt van roestvrij staal met een spiegelende afwerking.

Audion Versterkers te koop bij audiohuis Delft

Zelfs als Audion Versterkers tot de beste behoren die er te koop zijn, zou je dan moeten besluiten om voor dit specifieke merk te gaan? Je bent van harte welkom om eens langs te komen en een aantal verschillende Versterkers uit te proberen in onze luisterruimte, zodat je kunt kiezen of die optie wel of niet het meest geschikt is.

We hebben Versterkers van verschillende fabrikanten, zoals onder andere McIntosh, Tektron en Moonriver Audio. Kom langs op onze locatie in Delft en ga ter plekke in gesprek met een van onze medewerkers over het inplannen van een luistersessie.