ProJect 1Xpression met S-arm

Gisteren kregen we de nieuwe ProJect 1Xpression met S-arm binnen. Tjonge, wat een plaatje om naar te kijken. De arm is fraai afgewerkt in gepolijst aluminium, je kan er je haar in kammen ! De draaitafel is eenvoudig van opbouw maar wel erg netjes. De prijs is niet verkeerd, 1049 euro zonder element. Een Ortofon 2Mbronze zal het zeker mooi doen in deze combinatie, dat ga ik binnenkort eens op mijn gemak proberen. Niet dat ik daar geen vertrouwen in heb, ik krijg elke draaitafel mooi klinkend, dus deze zeker 😉

Ter illustratie heb ik van de arm een paar close-up’s gemaakt, zo uit de doos. Off-topic: Wat ’n geweldig leuke camera toch, die Fuji X100T.

Het anti-skating gewicht heb ik voor de foto’s eerst gemonteerd, dat veel eventjes niet mee. Een blik in de handleiding maakte me niet veel wijzer. Achteraf bleek dat het ‘koordje’ voor het gewichtje tijdens het vervoer was losgeraakt van het ‘wieltje’. Een blik op de foto geeft wat meer duidelijkheid 😉 Normaliter is het hele zaakje kant-en-klaar om te monteren en dus niet zo’n gedoe.

Van Project hebben we veel mooie modellen staan, van Rega ook overigens. Wat zeg ik nu…. van Rega hebben we alles staan!